تجهیزات جانبی کمپرسور:
تجهیزات کمکی کمپرسور شامل خنک کننده های کمپرسور، فیلترها، سپراتورها، خشک کن ها، تجهیزات بازیابی حرارت، روان کننده ها، تنظیم کننده های فشار،ریسورها یا مخازن، شیرهای تخلیه رطوبت کندانس شده و شیرهای تخلیه اتوماتیک می باشند.
اینها وسایل مربوط به کمپرسورهای هوای فشرده می باشند که به واحد هوای فشرده با مشخصات مورد نیاز کمک می کنند.
خنک کننده های کمپرسور
حدود 80 درصد از انرژی الکتریکی وارد شده به کمپرسور تبدیل به حرارت می شود بعنوان یک گزینه برای بهره وری انرژی، گرمای فشرده سازی می تواند بازیافت شده و برای تولید آب گرم یا هوای گرم مورد استفاده قرار گیرد. بازیافت حرارت هوای کمپرس شده بعنوان فرصتی عالی برای استفاده انرژی بسیاری از کارخانه های تولیدی فراهم می شود.
. کمپرسور هوای در حال کار دائم، مقدار زیادی گرما از طریق گرمای فشرده سازی تولید می کند.
این گرما از خنک کننده هوا و روغن باید حذف شود. کمپرسورها معمولا بوسیله هوا و آب خنک می شوند.
بیشتر کمپرسورهای قدیمی چند مرحله ای دارای سیستم خنک سازی درونی برای حذف گرمای فشرده سازی بین مراحل فشرده سازی بودند.
این خنک کننده های درونی برای افزایش ظرفیت انتقال حرارت و بهره وری انرژی باید بصورت دوره ای تمیز می شدند.
- این خنک کننده ها گرمای حاصل از روانکاری کمپرسور و هوای تخلیه را خنک می کنند.
- خنک کننده هوا همچنین می تواند توسط آب یا هوا خنک شده و در انتهای مرحله فشرده سازی نصب شود. عملکرد مناسب خنک کننده هوا بسیار اهمیت دارد زیرا حجم رطوبت هوای مستقیم متناسب با دمای تخلیه می باشد. این خنک کننده ها برای افزایش حجم انتقال حرارت با محیط و افزایش بهره انرژی باید بصورت دوره ای تمیز شوند.
دمای بیش از 38 درجه سانتیگراد معمولا سبب مشکلات رطوبتی و فشار بیش از حد به خشک کن های هوا می شود. - خنک کننده ها دمای هوای تخلیه اشباع را کاهش داده و بخار آب را بصورت مایع کندانس می کند، این مایع باید از هوای فشرده مجزا شده و از سیستم تخلیه شود.
- نگهداری این شیر تخلیه برای جلوگیری از وارد شدن آب به تجهیزات خشک کن های هوا که در پایین دست کمپرسور نصب می شوند، دارای اهمیت زیادی می باشد. بیشتر سیستم های هوای فشرده دارای انواع خنک کننده ها می باشد
. با وجود بعضی نظرات ، عموما بر این معتقد هستند که هوای ورودی کمپرسور هوا باید خنک و مناسب برای افزایش بهره وری انرژی باشد. به این دلیل که هوای خنک دارای تراکم بیشتری نسب به هوای گرم می باشد. هوای ورودی خنک تر، دارای مولکولهای بیشتری می باشد در نتیجه هوای بیشتری برای فشرده سازی، در هر مرحله تراکم کمپرسور در دسترس می باشد. همچنین هوای ورودی خنک تر، نیاز کمتری به خنک سازی درونی و انتهایی دارد.
بوسیله خوراندن یک منبع هوای ورودی خارجی (در مقابل هوای خیلی گرم اتاق کمپرسور)، بازدهی انرژی بهبود می یابد. زمانیکه یک منبع ورودی هوای خروجی طراحی می کنید، برای بالا رفتن ذخیره انرژی، اختلاف فشار و یخ زدگی در زمستان باید ارزیابی شود. بهرحال اتاق کمپرسور برای فراهم کردن بنیان عملکرد بهینه کمپرسور باید به اندازه کافی تمیز و خنک باشد